Un pas endavant per a la igualtat en l’audiovisual. MTK Space col·labora amb Dones Visuals

Dones Visuals MTK Space

Qui són, què fan i per què?

Dones Visuals es va fundar el 2017 com Associació Promotora de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, per defensar, promoure i crear una xarxa entre les dones del sector audiovisual a través del desenvolupament d’accions per a les professionals amb l’objectiu de transformar-lo a un audiovisual més equitatiu, més divers i més just.

Dones VisualsEl col·lectiu treballa per incrementar la participació de les dones en l’audiovisual, impulsar projectes cinematogràfics a través de programes innovadors i apropar el cinema fet per dones a tots els públics. Aquestes accions són totalment necessàries per a equiparar la presència femenina en el sector audiovisual, que avui en dia, encara es troba molt lluny de la paritat.

A més, Dones Visuals es defineix com una comunitat amb vora 500 professionals que promou la creació artística feminista i una nova cinematografia on es mostrin nous referents, noves narratives, i nous punts de vista.

 

Des de MTK Space ens sumem al moviment generat per Dones Visuals i oferim a les sòcies una sèrie d’avantatges que podeu consultar FENT CLICK AQUÍ i sumar sinergies per tal de promoure de forma conjunta el paper de la dona dins el món audiovisual facilitant els serveis d’ambdues entitats amb l’acompanyament i l’assessorament de projectes.

Encara no ets sòcia? T’expliquem una mica com treballen i quin és el seu master plan:

Pla d’Acció amb diverses iniciatives per promoure el lideratge i la visibilitat de les dones en l’audiovisual a través de sis accions. Entre elles destaquen:

  • Acció Viver: programes d’assessorament i acompanyament a professionals del sector com directores o guionistes en la creació i desenvolupament de les seves carreres. El programa assessorà sis projectes de llargmetratge de ficció i/o documental en desenvolupament.
  • Acció Curts: acció que promou l’assessorament, formació i pitching de dotze projectes de curtmetratges per tal d’obrir connexions i sinergies amb professionals i agents del sector. 
  • Acció Producció: dirigit a productores emergents de la mà de diferents professionals del sector amb llarga experiència dins la indústria.
  • Acció Decap: és un programa de beques dissenyat per finançar experiències professionals a les caps d’equip entre directores de fotografia, caps de so, muntadores, compositores i caps d’efectes especial per tal que aprofundeixin la formació en el seu camp.
  • Acció Estudi: Estudi de la situació de les dones de l’audiovisual per establir estratègies de canvi.

Dones Visuals també agrupa una gran varietat de perfils del talent femení amb el que comptem a Catalunya. Us trobareu amb un directori de professionals del gremi per tal de visibilitzar la comunitat. Per formar part del directori no cal ser sòcia! Només t’has d’apuntar.

La col·laboració dels voluntaris és fonamental per seguir difonent les diferents iniciatives  d’assessorament i acompanyament i sumant aliances entre les professionals i la indústria. Si vols contribuir-hi, pots fer-ho a través del seu web donesvisuals.cat

El passat 2 de juliol vàrem participar a la clausura dels dies de la indústria on vàrem poder presenciar una mostra clara i sòbria de la situació actual que viuen les professionals del nostre sector en el seu dia a dia, reivindicant el talent i la igualtat de condicions laborals independentment del seu gènere a través de la lluïta contra el masclisme a tots nivells integrat en el sector audiovisual. Més que mai, es va demostrar la necessitat i l’impacte de les accions que realitzen des del col·lectiu.

Dies de la indústria

Volem agrair a Dones Visuals per escollir MTK Space com a partner per aquest projecte tan ambiciós i estimulant i poder ser partícips que el sector de la dona a l’audiovisual continuï creixent i seguir treballant en favor d’un equilibri en el sector audiovisual sostenible i feminista.

 En paraules de Dones Visuals “La transformació no s’atura”